Judo is één van de moedersporten, naast atletiek en gymnastiek.  Een belangrijk onderdeel van judo is om maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. Dat betekent het uit balans brengen van je partner en daarbij je eigen balans te behouden. Daarnaast leren de kleine judoka’s op de grond houdgrepen uitoveren en op latere leeftijd ‘verwurgingstechnieken’ en armklemmen.

Het jeugdjudo sluit direct aan op het kleuterjudo. Na de overstap van het kleuterjudo zullen de kinderen veel meer technieken gaan leren. Ook leren ze zich te concentreren op een bepaald judotechniek. Ook een voordeel is dat ze leren om te gaan met teleurstellingen bij kleinschalige wedstrijdjes tegen leeftijdgenoten.

Judo is een perfecte manier om conditioneel met je gehele lichaam te sporten. Alle spiergroepen komen tijdens de judoles in actie. Door deze veelzijdigheid aan bewegingsvormen verbetert, naast de motoriek, ook het coördinatievermogen en discipline. Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief eigen beeld. Verder kunnen drukke kinderen door de strakke handhaving van de lesstructuur op een veilige wijze hun energie kwijt.

Als de judoka’s ouder worden, worden er steeds meer en complexere technieken behandeld in de les. Vrijwel alle technieken worden hier onderwezen. Junioren judo is voor velen een welkome afwisseling naast school.

Van judo heb je je leven lang plezier. Dus begin er nu mee.

De lessen worden gevolgd in t haarhuis
op adres Ganzeboomsweg 5
7433 ES te Schalkhaar